zaterdag 10 oktober 2015

Ei-vrije Chocolade Cheesecake van Ilse


Ilse had vandaag zin om te keuken in te gaan en eens een cheese cake te maken. Zo een die niet de oven in hoeft en ei - vrij is. Nog even vlak voor de valreep voordat ze een verre reis gaat maken.

Ingrediënten voor ongeveer 6 personen:

150 gr digestive koekjes (verkade)
45 gr boter gesmolten in een pannetje
110 gr fijne kristal suiker
120  ml slagroom
150 gr donkere chocolade, (68%) in stukjes en gesmolten, het beste is "au bain Marie" en iets afgekoeld
2 eetlepels cacao poeder (Blooker Amsterdam) tot een pasta gemixed met wat water 
200 gr mascarpone

1. Doe de koekjes in een diepvrieszak en sla ze fijn met de deegroller. Rol er nog maar eens een keer over heen. Lekker fijn.  Roer dit goed door de boter, samen met 1 eetlepel van de 110 gr suiker. Druk deze mix goed in je 18cm ronde springvorm bakvorm. Probeer ook iets tegen de randjes aan te werken.
2. De (koude)slagroom mixen we (in een koude schone schaal met schone mixers) totdat er mooie pieken ontstaan. Doe daar de gesmolten chocolade bij en de cacoa poeder mix. Mix goed rond en zet weg.
3. Mix de mascarpone (of philadelphia) en de overgebleven suiker samen. Roer er dan voorzichtig de chocolade mix doorheen. Zachtjes anders sla je de lucht eruit.
4. Doe deze chocolade mix in je koude koekjes bodem. Spreid het een beetje chique glad. Versier het eventueel met wat vruchtjes naar smaak.
5. Zet de cake in de vriezer. Minstens een uur. Later mag hij de ijskast in. Haal voorzichtig de ring eraf, met een warm mes langs de rand halen b.v.  Haal hem 30 minuten uit de ijskast voor je gaat serveren. Met slagroom, IJs, Vruchten etc.

                                    " Cheese"! Oh, en de groetjes
                                                     van Ilse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...