zondag 4 oktober 2015

Caramel Taart c.q. Banoffee Pie



Banaan, Caramel Toffee, en slagroom. I rest my case.

Nodig voor de bodem:
175 gr digestive koekjes van Verkade ofzo
65 gr boter

Voor de vulling:
100 gr boter, ongezouten
100 gr licht bruine suiker, basterd
2 x een blikje gecondenseerde melk (Frisia) (Staat bij de Conimex afdeling)
1 banaan, medium

Voor de bovenkant:
300 ml slagroom
1 banaan, medium tot groot
beetje citroen sap
chocolade rasp of krullen

1. Om de onderkant te maken doen we de koekjes in een plastic zak en slaan we ze met de deegroller tot kruim. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en roer de koekjes kruimels door de boter. Goed roeren en op de bodem van je cakevorm (23cm) aandrukken, ook een beetje naar de rand naar boven. Gebruik een metalen lepel.

2. Voor de vulling doen we de boter en de suiker in een non-stick pan. Verwarm rustig en gelijkmatig totdat de suiker opgelost is. Giet dan de gecondenseerde melk erbij en ga met een houten platte spatula roeren. Net zolang totdat het een gouden kleur krijgt en dikkig. 5-6 minuten ongeveer, misschien ietsje langer. Pas op! Verbranden is zo gebeurt! Giet de helft in je gereedstaande korst. Snijdt er dan een banaan in plakjes over. Giet dan de rest van de caramel erover.  Zet in de koelkast om te harden.

3. Voor de bovenkant kloppen we de koude slagroom in een koude schone glazen kom. Totdat het nét stijvig wordt en doe dit over de caramel laag. Snijdt  plakjes banaan en dip ze even in iets citroen sap. Dit voorkomt dat ze bruin worden. Leg ze op de slagroom laag en strooi er geraspte chocolade of krullen overheen.

4. Serveer ijskoud.


Tip van de sluier: De meeste blikjes gecondenseerde melk kun je met een ring openen, dus de oude manier om het blikje in een pan met water, 4 uur te laten sudderen, is een slecht advies.


                               "Bak Ze"!!!!!

Vergeet niet Conny Bakes op mijn Facebook pagina te "Liken" !!!  Lekker Culinair......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...