dinsdag 27 oktober 2015

Pompoen Cake Rol met Mascarpone uit Illinois



Deze Cake Rol is ideaal om in de vriezer te hebben voor een snel dessert, koffieochtend of zelfs als een kadootje. Deze cake is goed voor ongeveer 10 personen. Of 5. Als je dikke plakken snijdt. :-)

Eerst gaan we de 30-40 gram pompoenblokjes uit de diepvries (AH 450 gr.) ontdooien en met de staafmixer fijnmalen. De rest van de blokjes doen we weer terug in het doosje en de vriezer. Ik gebruik de Ikea zakken hiervoor. Dan kun je de inhoud iets platter bewaren en heb je meer ruimte in de vriezer voor de cake rol.
Als je verse pompoen gebruikt, de blokjes eerst 8 minuten koken.

Ook nodig: een patisse plaat 38x25cm. Beleg dit met bakpapier hetgeen je weer inspuit met baukje bakspray.

Verder nodig:
3 eieren, verdeeld over 2 grote schone kommen
200 gr fijne kristal suiker verdeeld over 2 bakjes
30-40 gr pompoen
105 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel pompoen kruiden of 1/2 theel. Kaneel
mespuntje zout

Voor de vulling:
250 gr Room kaas (mascarpone)
30 gr zachte boter
250 gr (1 bus) poedersuiker
3/4 theelepel vanille extract
Poedersuiker voor decoratie (optioneel)

1. Verwarm je oven tot 190C> Zet je bakvorm klaar.

2. In een grote kom kloppen we de eierdooiers op een hoge snelheid totdat het dikkig en lichtgeel is geworden. Hier doen we langzaam 100 gr suiker bij en de pompoen en blijf op de hoogste stand mixen.

3. In een andere kom mixen we met schone mixers de eiwitten tot zich zachte pieken hebben gevormd. Doe hier heel langzaam de rest van de suiker erbij. Totdat zich stijve pieken voordoen. Vouw voorzichtig het eigeelmensel erdoorheen.

4. In een andere kom combineren we de bloem, baksoda, kruiden en zout. Zeef dit boven het eiermengsel en vouw het er voorzichtig doorheen. Doe dit mengsel in je gereedstaande bakvorm en egaliseer een beetje.

5. Bak het geheel in je voorverwarmde oven. 12-15 minuten of totdat de cake terug springt als je hem ietsje in duwt. Laat hem nu 5 minuten afkoelen. Draai de cake nu op de kop om op een stuk bakpapier of een schone droge theedoek bepoederd met poeder suiker. Haal nu voorzichtig het bakpapier eraf. Snijdt aan het begin (de korte kant) een kleine inkeping om een begin te krijgen voor het rollen. Rol de cake op in je theedoek of bakpapier.Laat de cake rol nu compleet afkoelen.

6. In een kleine kom mixen we de boter, roomkaas, poeder suiker en vanille totdat het romig is. Ont-rol de afgekoelde cake voorzichtig. Smeer de vulling bovenop de cake maar houdt een afstand van ongeveer 2 cm van de rand af. Rol de cake weer op en doe hem (verpakt)in de vriezer totdat hij stevig is.

7. Hij kan tot 3 maanden in de vriezer blijven. Haal hem 15 minuten uit de vriezer voordat je hem gaat aansnijden. Doe er dan nog wat poedersuiker over. Je kunt ook verse vruchtjes erbij serveren.


                             " Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...