zaterdag 22 februari 2014

Bara Brith - Gespikkeld thee brood uit Wales






Bara Brith- Gespikkeld thee brood uit Wales


Er zijn vele versies van dit traditionele thee brood.  Bara Brith, in het Welsh, betekent gespikkeld brood.  Vergelijkbare broden zijn te vinden in diverse delen van Groot Brittanië, zoals Barm Brack in Ierland en Selkirk Bannock in Schotland.

De eerste helft van dit recept moet een nachtje in de thee weken, dus het is raadzaam er de tijd voor te nemen. Maar moeilijk is het zeker niet!

Boodschappen:

175 gr krenten
175 gr rozijnen
225 gr licht bruine basterd suiker
300 ml sterke hete thee. ( Ik heb Engelse PG tips gebruikt, maar Earl Grey of English Breakfast kan ook heel erg goed)

Bovenstaand laten we een nachtje staan.

275 gr zelf-rijzend meel
1 Ei (L) geklutst


1. Weeg het fruit af samen met de suiker in een kom en giet daar de hete thee overheen. Dek het af met plastic folie en laat het een nachtje staan.

2. Verwarm je oven voor tot 150C. Spray je bakblik in en doe er je afgemeten bakpapier in.

3. Roer de bloem en het geklutste ei door de fruit/thee mix en mix dit totdat het goed is gecombineerd. De fruit/thee mix hoeft niet afgezeefd te worden. Giet de mix nu in je bakblik en zorg ervoor dat de bovenkant een beetje egaal is.

4. Bak het thee brood nu in je voorverwamde oven en bak het in 1 en een half uur af, of totdat het mooi is gerezen en een mooie gouden kleur heeft. Een cake tester moet er schoon uit komen. Laat het brood minstens 10 minuten afkoelen voordat je het uit je bakblik haalt. Laat het daarna op je cake rek afkoelen totdat het theetijd is.


5. Snijdt dikke plakken met een dikke laag boter. Heerlijk!!! Lekkerder bestaat niet!!!


                                                                  "Veel Bakplezier"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...