Engelse Madeira Cake voor Dummies
Een klassieker, zonder een glaasje Madeira, maar wel een kop thee.
Haal voor je de cake gaat bakken : alle ingrediénten ruimschoots uit de ijskast
: kijk eerst wat je nog in huis hebt
Boodschappen:
175 gr zachte boter
175 gr fijne kristal suiker
3 grote eieren (L)
1 geraspte schil van een citroen (niet die van de Lidl, daar zit het gif nog aan, tenzij anders op het label vermeld) Zowiezo altijd even wassen).
paar druppels vanille extract (Dr. Oetker)
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gemalen amandel meel ( De Tuinen)
Bakpapier (AH), bakspray, een cakeblik (Blokker) een spatel, een electrische handmixer.
1. We verwarmen de oven voor op 170C. Ja, je leest het goed: 170C.
We sprayen het cakeblik in met bakspray (dr. Oetker) en leggen het bakpapier erin. (Ik knip het altijd op maat).
2. Met de electrische handmixer mengen we de boter en de suiker samen tot een smeuïge romige massa.
Doe nu de 3 eieren er 1 voor 1 in en mix na elk ei erbij.
Als laatste mixen we het zelfrijzend bakmeel en de amandelmeel erdoor heen.
Het is nu een mooi romig mengsel. Alhoewel het ook iets te dik kan zijn en dan doen we er een heel klein scheutje (dopje) melk bij.
3. Nu spatelen we het mengsel in het al voorbereidde cake blik en maken de bovenkant een beetje glad en netjes.
Nu zetten we het bakblik in de al voorverwarmde oven en laten hem in ongeveer 55 - tot 60 minuten gaar worden. Totdat je je caketester er schoon uithaalt nadat je hem er in het midden mee hebt geprikt. Haal de cake uit de oven en laat hem 15 minuten in het bakblik afkoelen. Daarna haal je hem eruit en haal je heel voorzichtig het papier eraf en laat je de Madeira Cake op je bak rek/rooster helemaal compleet afkoelen. Pas daarna mag je hem in pakken snijden.
4. De Madeira Cake blijft 3 dagen goed in een afgeloten container.
"Enjoy"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten