maandag 24 februari 2014

Kokosnoot Fudge Boter Brownies






Kokosnoot Fudge Boter Brownies

Dit recept is ideaal om je voorraad potten eens goed te legen en vers aan te vullen.


Boodschappen:

100 gr cacao poeder ( Blooker Amsterdam)
250 gr boter (dus 1 pakje)
500 gr licht bruine basterd suiker ( 1 pak is 600 gr.)
4 eieren (l) geklutst
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr geraspte kokosnoot (Conimex)

Om te strooien: Poedersuiker

Nodig: Brownie vorm (Hema), Handmixer, Steelpan, Bakspray, bakpapier,timer (wekkertje)


1. Doe de boter en de suiker met de cacao poeder in een steelpan. Laat alles smelten en roer goed zachtjes door. Als de boter/cacao mix is gesmolten laat het dan iets afkoelen. Zet ondertussen je oven aan op 180C. Spray je Brownie vorm in met baukje Bakspray (Dr. Oetker) en evt. ook nog met bakpapier op maat geknipt.

2. Doe de geklutste eieren erbij maar niet allemaal tegelijk. Daarna doe je de meel en de kokosnoot erdoor. Mix goed maar zachtjes. Schenk het mengsel in je Brownie vorm. Het ziet er korrelig uit hoor. Bak het geheel af in je voorverwarmde oven en zet je timer op 40-45 minuten.

3. Laat de Brownie cake in je brownie vorm afkoelen.  Neem daarna je cake-rek en leg het ondersteboven op je bakvorm, draai het om en haal voorzichtig je bakpapier eraf. Het zal nu waarschijnlijk inzakken maar maak je geen zorgen, dat doen Brownies. Neem nu een broodplank en draai het geheel onderste boven zodat je er mooie Brownies op kunt snijden.

4. Doe ze met wat poeder suiker erop in een mooi doosje en geef ze kado. Sprinkel er ook wat gerapste kokosnoot overheen.


                                                            "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...