zondag 16 februari 2014

Bosvruchten en Sour Cream Tulband (Bundt) voor Dummies

Bosvruchten en Sour Cream Tulband (Bundt)                                               20 personen

Voor Dummies



Boodschappen:

225 gr zachte boter
600 gr fijne kristal suiker
6 eieren (L)
285 gr patent bloem
1/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
2 potjes á 125 ml sour cream (AH)
2 theelepels vanille extract
Poedersuiker voor de icing
Doosje ontdooide bos of zomer fruit uit de vriezer (AH)



Créme de boter en vooeg langzaam de suiker toe totdat het licht en wolkirig is. Dit duurt zo'n 5 minuutjes. Voeg de eieren er aan toe maar dan wel 1 voor 1. Dit is belangrijk want dan blijft het luchtig. Blijf  mixen.

Voeg de bloem, de baksoda en het zout bij elkaar. Voeg dit om en om toe samen met de sour cream en de vanille. Mix dit op de laagste stand totdat alles goed is gecombineerd. Schenk dit in je ingesprayde Bundt vorm. (Tulband vorm)  Niet té vol! Hij komt ontzettend omhoog dus als je bang bent voor lekkages zet dan een bakplaatje onder je Bundt vorm.



Bak dit geheel in je voorverwarmde oven : 160 C. Ja, je leest het goed: 160C.
Zet je timer op 1 uur en 25 minuten. Dan pas kun je je cake test doen. Ik vond 10 minuutjes langer
best wel kunnen, maar elke oven verschilt.


Laat hem tenminste 15 minuten in je Bundt vorm zitten.
Versier hem nu al naar gelang je wensen. Een laag gesmolten chocolade met slagroom (ganache) kan ook prima!

                                                              "Veel bakplezier"!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...