woensdag 26 februari 2014

Kaneel en Walnoot Cake





Kaneel en Walnoot Cake



Boodschappen: ( alle ingrediënten op kamer temperatuur)


225 gr zachte boter
2 Cups  witte basterd suiker voor de cake en een 3/4 cup suiker voor de kaneel suiker apart houden
4 eieren (L)
2 eetlepels vanille extract (klein flesje Dr. Oetker)

3 Cups patent bloem of tarwe bloem zo je wilt
1 theelepel bak soda (dus niet bakpoeder) Hammer en nog wat (sligro)
1 theelepel zout
2 x 125 ml Sour Cream (AH zuivel)

2 eetlepels gemalen kaneel  ( zakje Albert Hein, bij de kruiden afd.
1/2 Cup walnoot in stukjes. ( In een stevig zakje en met de deegroller erop slaan) Ongezouten walnoten kun je bij de AH halen op de nootjesafd.

                                                            *********

1. We doen de boter en de 2 Cups suiker in een grote kom en mixen dit totdat het luchtig is. Daar gaan 1 voor 1 de eieren bij. Mix het goed na elke toevoeging. Meng de vanille extract erbij.

2. Combineer de bloem met de bak soda en het zout: doe dit om en met samen met de sour cream bij de boter créme en mix totdat alles goed is gecombineerd.

3. Verwarm je oven voor tot 180C. en doe spray en bakpapier in je ronde bakvorm.
Doe de kaneel de nootjes en de rest van de suiker bijelkaar in een kleinere kom.

4. Doe 1/3 van je cakemengsel in je cake vorm, strooi nu 1/3 van de kaneel mix erover heen. Doe dit om en om en strooi als laatste wat kaneel/nootjes mix over de bovenkant.

5. Bak dit geheel in je voorverwarmde oven. 60-65 minuten totdat je caketester er schoon uitkomt.
Laat de cake in de bakvorm staan, denk ongeveer 15 minuten voordat je hem eruit haalt en op je cake rek volledig laat afkoelen. Deze cake moet genoeg zijn voor 16-20 personen.


                                                          "Veel Bakplezier"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...