vrijdag 14 februari 2014

Engelse Appel Crumble met bosvruchten en havermout


Engelse Appel Crumble met bosvruchen en havermout


Boodschappen lijst:

Voor de Crumble topping:

90 gram patent bloem
40 gram havermout
60 gr suiker (fijne)
60 gr boter in dobbelsteentjes

Voor de vulling:

2 grote goudreinetten geschild en in soort van dobbelsteentjes
1 doosje bevroren vruchtjes uit de diepvries (AH) ontdooid.

30 gr rietsuiker
30 gr boter
1/4 of meer eetlepel gemalen kaneel

Om er bij te serveren: Gele vla of ijs



Verwarm je oven tot 200C. Nadat je de appels geschild hebt. Doe de bloem en de suiker in een grote kom, doe de boter erbij en bewerk dit tot het kruimelig is. Roer de havermout er goed door.

Doe de boter en de rietsuiker in een steelpannetje en smelt dit over een klein vlammmetje totdat het een caramel kleur heeft. Doe de appels erbij en roer 2 minuten. Doe de ontdooide vruchten en kaneel erbij en roer heel zachtjes 2 minuten door.

Doe dit mengsel in een ovenschaal en doe daar de Crumble topping overheen. Bak 30-35 minuten totdat de bovenkant een mooie gouden kleur heeft.

                                                                     "Veel bakplezier"!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...