donderdag 13 februari 2014

Mini Walnoot Brownies met Chocolade Ganache



Mini Walnoot Brownies met Chocolade Ganache



Boodschappen:

Mini muffin papieren cupjes en een mini muffin bakvorm
300 gr = 3 chocolade repen van  Basic (AH) In stukjes)
228 gr boter in dobbelsteentjes
1 en 1/3 cups  suiker
4 eieren (L)
2 eetlepels vanille extract ( Dr. Oetker)
1 Cup patent bloem
125 gr walnootjes in stukjes


Voor de Ganache:

3 chocolade repen Basic (AH) in kleine stukjes
3/4 Cups Slagroom ( uit het kartonnetje)

In de magnetron kun je de chocolade smelten met de boter, maar ik prefereer au bain Marie.
Mix goed totdat het glanst. Laat een beetje afkoelen.

Mix de suiker met de eieren in een grote schaal. Roer er de vanille extract en de chocolademix doorheen. Doe langzaam de bloem erbij al mixend. Roer de walnoten erdoor. Vul de mini cupjes totdat ze bijna vol zijn.

Bak ze in een voorverwarmde oven van 180C. totdat je caketester er schoon uitkomt. De Brownies zijn gecraquleerd, maar dat doen brownies.


Maak nu de ganache door de chocolade in stukjes te leggen in een niet al te grote kom. Breng, in een kleine pan de slagroom tot bijna aan de kook en schenk dit over de chocolade en mix totdat het geheel glad is. Laat dit 30 minuten afkoelen totdat de ganache smeerbaar is. Blijf roeren.

Doop de brownies in de ganache, draai iets naar rechts, laat afdruipen en zet op je cake rek. Versier ze naar hoe je wilt!

In principe kun je er 32 Brownies uithalen.

 



                                                                  Veel Bakplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...