zondag 2 februari 2014

Pizza Margherita in 4 makkelijke stappen

Pizza Margherita in 4 makkelijke stappen




Boodschappen:

Voor de bodem:

300 gr Pizza Bloem ( 00 ) A.H. afd. bakken
1 theelepel levure gist uit zakje    ,,
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie en extra voor over de pizza zelf

Voor de saus:

100 ml Passata  (Bodemsaus ( A.H. afd. Italiaans)
Handjevol verse basilicum of 1 theelepel gedroogde
1 fijn gemaakte knoflook teen
1 bal Mozzarella in plakken
handjevol gemallen of geschaafde parmesaanse kaas
handvol kersen tomaatjes

Om af te maken: Handjevol basilicum blaadjes

Wij gooien er nog extra op:

Gebakken champignons/restje worstjes/gesneden uienringen/ham/rode peper/kappertjes/ansjovis/presiutto ham.( de goedkoopste!)


1.  Maak de pizzabodem: Doe de bloem in een grote kom en roer de zout en het gist erdoor. Maak een kuiltje en roer er de 200ml handwarm water met de eetlepel olijfolie doorheen. Roer er met je handen doorheen totdat je een vrij nat deeg over houdt. Nu lijkt het erop dat dit nooit meer goed komt maar dat gebeurt echt wel. Nu gooi je deze bal op een schoon aanrecht waar je wat bloem over hebt gestrooid en ga je kneden. 5 minuten. Houdt je bloem bij de hand als het echt veel te droog is.
Leg het terug in een schone kom, doe er een theedoek over heen en zet een uurtje weg.  Mag langer maar hoeft niet. Als je geen tijd of zin hebt gebruik je het deeg gelijk.


2. Maak de saus: Mix alle saus ingrediénten samen, voeg peper en zout naar smaak toe en zet even weg.

3. Rol het deeg uit met je deeg roller. Bebloem deze regelmatig zodat het deeg er niet aan blijft plakken. Rol het niet te dun uit anders rijst het deeg na in de oven. Leg het deeg op een vel bakpapier en verdeel het met overgebleven deeg in 2 delen.

4. Vul en bak: Verwarm je oven tot 240C. Mét bakplaat. Verdeel de saus en je zelfgekozen ingrediënten over je pizza. Bak voor 10-12 minuten totdat de randen goudbruin zijn. Serveer met extra olijfolie en verse basilicum.

Herhaal dit proces voor meerdere Pizza's. Dit recept is ook voor ronde pizza's hoor! Ik vind vierkant alleen makkelijker. ;-)




                                                  "Enjoy"






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...