zondag 2 februari 2014

Engelse Crumble met Kokos en Kaneel in 3 stappen



Engelse Crumble met Kokos en Kaneel in 3 makkelijke stappen.

Een heerlijk dessert !!!


Boodschappen:

Voor de Crumble:

90 gr patent bloem
30 gr gemalen kokos (Conimex)
60 gr boter in dobbelsteentjes
60 gr fijne kristal suiker


Voor de vulling:

1 grote of 2 kleine goudreinetten
1 doosje bramen uit de vriezer (A.H.) Of ander heerlijk fruit.
2 eetlepels jus'd orange
30 gr rietsuiker
30 gr boter
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel gember poeder

Room ijs, vanille vla of ongeslagen room om erbj te serveren


1. Verwarm je oven voor tot 200 C.  Schil de appel(s), snij ze in blokjes en doe ze in de jus 'de orange. Ontdooi de bramen in een vergiet in een kom met koud water. Laat uitlekken. Doe de boter en de rietsuiker in een pannetje en voeg daar de appels bij totdat ze iets zacht en gekarameliseerd zijn. (ongeveer 2 á 3 minuutjes) Voeg er de kaneel en de gember bij. Roer de bramen erdoor. Doe dit in een ovenvaste schaal.



2. Doe de bloem, de suiker en de kokos in een mengkom.  Voeg daar de boter bij en vermaal dit met de hand tot het broodkruimels zijn. Strooi dit over het vruchtenmengsel. Strijk er even met een vork overheen maar niet te diep.



3. Bak dit  ongeveer 30 minuten in de oven de kokos mag niet verbranden! Serveer het warm of koud met Room of vanille ijs, vanille vla of room mmmm.

Probeer dit ook eens met amandel schaafsel, maar voeg dit er pas bij toe als de broodkruimel crumble al is gemaakt.

                                                          "Enjoy"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...