zondag 23 februari 2014

Citroen Brood




Citroen Brood

Vandaag bakken we een heerlijk citroen brood uit Wyoming. Wat ruikt er lekkerder dan versgebakken brood?



Boodschappen:

114 gr zachte boter (1/2 cup)
1 Cup fijne kristal suiker
2 eieren (L)
2 eetlepels citroen sap
1 eetlepel citroen rasp
1 en een halve Cup patent bloem
1 theelepel bakpoeder (Dr Oetker)
1/8 theelepel zout
1/2 cup magere melk (of anders gewone melk)


 Voor de brood glans:
1/2 cup Poedersuiker
2 eetlepels citroensap

Gebruik Baukje bakspray om je cake blik in te vetten en bedek dit met bakpapier.
Verwarm je oven voor tot 180C.


1. Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit tot dat het romig is. Doe nu 1 voor 1 de eitjes erin, de citroen rasp en sap. Combineer de meel,bakpoeder en het zout.

2. Roer om en om de droge door de natte ingrediënten en mix dit grondig tot alles goed is gecombineerd.

3. Giet dit broodmengsel in je cake blik. Bak dit 50 minuten in je voorverwarmde oven of totdat je cake tester er schoon uitkomt.

4. Combineer je  broodglans ingrediënten. Haal het brood uit de bakvorm en drizzle daar meteen de citroen broodglans overheen.

5. Serveer warm of laat op je cake rek afkoelen.




                                                                  "Veel Bakplezier"

Je kunt mij ook op Facebook vinden: Conny Bakes
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...