vrijdag 17 februari 2017

Amish Rozijnen Koekjes uit Pennsylvania



Overheerlijke koekjes met een zachte "gooyie" binnenkant.
Nodig voor ongeveer 30-35 koekjes:

155 gram rozijnen
250 ml water
170 gr zachte boter
400 gr suiker (ik heb licht bruine basterd gebruikt)
1 ei
1 theelepel vanille extract
420 gr patent bloem
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1/8 theelepel zout

1. In een kleine sauspan combineren we de rozijnen met het water en brengen het aan de kook. Kook door totdat je de helft van het water rest. (Water niet weggooien).                  Zet weg en laat afkoelen. Verwarm je oven voor op 190C.
2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe het ei en de vanille erbij. Combineer de bloem, baking soda, bakpoeder en het zout. Voeg dit langzaam bij het boter mengsel. Roer de rozijnen met het vocht erdoor.
3. Met gebruik van een (iets bolle)eetlepel doen we het deeg op je bakblik of koekjes plaat. Hou 5 cm afstand tussen de koekjes in.
4. Bak de koekjes in  8 á 9, sommige ovens 10 minuten, af, totdat ze beginnen te craquelleren. Haal ze voorzichtig met een spatel (ze zijn nu erg zacht!) van de plaat af en leg ze op een cake rooster.

                                          MMMMMMMMMMMMmm......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...