dinsdag 7 februari 2017

Limoen Kokosnoot Biscotti uit Illinois


Nodig:
150 gr suiker
60 ml koolzaadolie
2 grote eieren
60 ml limoensap ( 2 limoenen)
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel kokosextract (als je het kunt vinden)
245 gr patent bloem
95 gr maïzena
1 en een halve theelepel bakpoeder (oetker)
1/4 zout
85 gr gemalen kokos
1 theelepel limoen rasp

1. In een kleine kom, mengen we de suiker en de olie. Mix de eieren, limoen sap en de extracten er door. Combineer de bloem, maïzena, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam bij het eiermengsel en mix goed door. Het deeg is heel plakkerig. Mix de limoen rasp erdoor.
2. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol elk stuk deeg met bebloemde handen en met behulp van een stuk bakpapier tot een lengte van 30 cm. Leg de rollen met bakpapier en al op je bakplaat. Knip het papier een beetje bij.
3. Bak de rollen op 180C. Zo'n 20-25 minuten om harder te worden.
4. Als de rollen wat zijn afgekoeld kun je ze op de broodplank op de diagonaal in plakken van 1,5 cm ongeveer snijden. Leg de plakken op de snijkant terug op de bakplaat en bak ze op elke kant zo'n 5-6 minuten tot elke kant goudbruin is. Leg ze op je cakerooster om af te koelen. Je kunt ze vrij lang bewaren in een lucht dichte pot of container.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...