maandag 20 februari 2017

Wit Cottage Brood voor dummies

Nodig:
450 gr sterk witte bloem 00
zakje 7 gr gist levure
40 gr gesmolten boter
1 theelepel zout
300 ml warm water
Voor de glans: 1 geklopt ei

1. Doe alle ingrediënten in een grote kom, zout aan de ene en het gist aan de andere kant. Mix tot een vrij plakkerig deeg. Gooi het dan op een bebloemd werkblad en kneed met hier en daar een beetje extra bloem tot een fijn handelbaar deeg. Gebruik hier 5 minuten voor. Lekker doorkneden.
2. Doe het deeg in een licht met olie ingesmeerde kom en dek het af met plastic folie zodat er geen lucht bij kan.
Laat het deeg op een warme plaats staan. Zeker 1 tot anderhalf tot 2 uur, of totdat het is verdubbeld.

3. Haal het deeg uit de kom op een licht bebloemd werkblad en sla de lucht eruit. Lekker even doorkneden en dan 1/3 afsnijden.
 

Vorm van het deeg een grote en een kleine bal. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Zet ze op
elkaar en pak een ingebloemde houten lepel en steek een gat in het midden.

4. Doe de bakplaat in een grote plastic zak en leg het geheel op een warme plek zodat het deeg kan rijzen. 35-45 minuten, langer mag ook.
5. Zet je oven op 220 C. Borstel het brood in met het geklopte ei en zet het dan in de oven.

Na 20-25 minuten moet het brood goudbruin zijn en gaar. Klop op de onderkant van het brood: klinkt het hol dan is het brood gaar.
Zet het op je cakerooster om af te koelen.

Helaas: Zoals je op de foto kunt zien is hij een beetje ingekakt. Ik moest te lang wachten voordat de oven heet genoeg was..... Maarre: Hij is heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...