zondag 26 februari 2017

Paas-ei koekjes van Oma Conny


Deze koekjes zijn zo leuk om met de (klein)kinderen te maken. Doe er dan een lintje aan en hang ze aan de (Paas) takken. Ik heb Prunus takken gebruikt. De boom moest toch gesnoeid! Reken wel op een afkoeltijd voor het deeg van minstens een uurtje.

Nodig voor de koekjes (42-48 stuks):
115 gr zachte boter
100 gr fijne kristal suiker
1 ei
1 theelepel vanille aroma
245 gr patent bloem

Voor het glazuur:
200 gr poeder suiker
1 eiwit
1 theelepel water

Decoratie: Gekleurde hagel, parels, zilveren dragees, kleine gekleurde snoepjes etc. Zelfs kleurstof voor het glazuur is leuk.


1. Koekjes: In een kom mengen we de boter, suiker, ei en vanille tot een créme. Doe de bloem erbij tot een fijn deeg. Vorm het deeg in een mooie bal, verpak het in plastic folie en leg het 1 uur in de koelkast. (Dit kun je al doen voor de kinderen komen)
2. Verwarm je oven voor op 180C. Rol het deeg uit op je licht bebloemde werkblad. Niet te dik niet te dun. Wrijf je houten roller af en toe in met bloem zodat het niet plakt.
Met een ongeveer 6 cm Ovale of eivormige uitsteker drukken we de koekjes uit. (Ik heb een ronde uitsteker vervormd) Leg de koekjes op je bakplaat met bakpapier.
3. Gebruik een rietje om gaatjes in de koekjes te prikken. Hier kun je straks een lintje doorrijgen.
4. Bak de koekjes in 8-10 minuten af, de randjes moeten heel licht bruin zijn. Haal ze van de bakplaat en leg de koekjes op je cakerooster om hard te worden.
5. Glazuur: In een kleine kom doen we de poedersuiker, ei-wit, en water tot een gladde massa. Doe het glazuur op de koekjes op een manier die jij het fijnst cq. makkelijkst vind. Decoreer naar hartelust.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...