woensdag 1 februari 2017

Pindakaas Koekjes met zoute pinda's



Oh, lekker hoor! En niet eens zo moeilijk om te maken, sorry bakken. Het deeg heeft een uurtje chillen nodig maar dat is het wel.

Nodig:
115 gr zachte boter
105 gr donkerbruine basterd suiker
100 gr gewone of fijne kristal suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
120 gr chunky (met stukjes) pindakaas
210 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
75 gr grof gehakte zoute pinda's

1. In een grote kom mixen we de boter met de suikers, eieren en vanille tot een créme. Roer de pindakaas erdoor tot alles goed is gecombineerd.
2. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en roer dit bij het suikermengsel. Roer de gehakte pinda's erdoor. Dek het af en zet het 1 uur in de koelkast.
3. Verwarm je oven op 175C. Spray je bakplaten in. Draai van het deeg balletjes ter grootte van walnoten. (ong. 16-17 gr.) en leg ze op je platen. 4 cm afstand houden. Druk met de tanden van een vork de balletjes iets plat. Bak 8-10 minuten. (Ken je oven!) Afkoelen en hard worden op je cakerooster. Voor ongeveer 50 koekjes.

                                       "Bak Ze"!
Vergeet niet Conny Bakes op mijn Facebook Page te "LIKEN"  !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...