zondag 5 februari 2017

Feestelijke Botervrije Chocolade Cake





Nodig:
2 ronde springvorm bakvormen van ongeveer 20cm diameter en ingevet en belegd met bakpapier.

190 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr witte basterd suiker
2 afgestreken eetlepels cacao (14 gr) Blooker Amsterdam
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder ( Oetker)
2 eetlepels Golden Syrup (AH)
2 eieren (l)
150 ml zonnebloem olie
150 ml melk

Voor de bovenlaag:
200 gr witte chocolade
150 ml ongeslagen slagroom
125 gr mascarpone
Ik heb de ster gemaakt met Cake en taart vulling Salted Caramel van Oetker (AH)

1.Verwarm je oven op 180C.. Zeef de droge ingrediënten in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg dan de siroop, eieren, olie en melk toe. Mix met je handmixer en giet het beslag in je 2 gereedstaande bakvormen.
2. Bak 25-30 minuten, totdat je caketester er schoon uitkomt. Zet ze op je cake rooster en laat afkoelen.
3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verhit de slagroom in een pan maar niet kokend. Giet dit over de chocolade en roer totdat alles is gesmolten.
4. Na iets te zijn afgekoeld roer je de mascarpone erdoor totdat het goed is gecombineerd. Zet weg totdat het dik is geworden.
5. Giet de helft op de eerste cake. Zet de 2e cake er bovenop en giet dan de 2e helft van het chocomengsel erover. Versier naar hartelust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire

Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes. Nodig: 2 cakeblikken 45 gr Havermout 1/4 thee...