donderdag 2 februari 2017

Makkelijke Biscotti á la Conny



Heerlijk bij een kop thee of koffie óf dopen in een zoete wijn.

Nodig:
250 gr patent bloem plus extra voor je werlblad
1/2 theelepel bakpoeder
250 gr basterd suiker
2-3 medium eieren (geklutst)

200 gr ontvelde hazelnoten grof gehakt
125 gr dadels, steentje eruit en in grove stukken gehakt
fijne rasp van 1 citroen

1. Als alle noten en dadels zijn gehakt en gesneden: verwarm je oven op 160C. Leg bakpapier op je bakplaat.

2. Mix de bloem, bakpoeder en suiker in een kom.  Roer de eieren beetje voor beetje toe en zorg er voor dat het goed is opgenomen na elke toevoeging. Blijf doorgaan tot je een stevig deeg hebt. Je hebt misschien niet eens de hele kom ei nodig. Het deeg mag niet plakkerig zijn.

3. Doe nu alle ingrediënten erbij: noten, dadels, citroenrasp.  Mix goed om met je handen totdat alles is gecombineerd.

4. Leg het deeg nu op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed heel goed om en om. Verdeel het door de helft.

5. Rol elk stuk deeg uit tot een rol met een diameter van 4cm. Leg de beide rollen nu op je bakplaat met bakpapier met 5 cm afstand want het loopt uit.  Bak de rollen 30-35 minuten.

6. Laat de rollen 10 minuten afkoelen en hard worden op de bakplaat. Leg de rollen dan op je broodplank en snij op de diagonaal (zoals je stokbrood snijdt) plakken van 2-3 cm dik.

7. Leg de plakken met de gesneden kant op de bakplaat en zet 10 minuten terug in de oven. Draai de plakken dan om en bak ze nogmaals 10 minuten. Laat ze helemaal afkoelen.
Je kunt ze in een luchtdichte container bewaren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...