donderdag 16 februari 2017

Ouderwetse Chocolade Cake met Koffie uit Pennsylvania





Nodig: 2 ronde losse bodem bakvormen van 23cm, bakspray en bakpapier.

280 gr patent bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels baking soda
70 gr Blooker Cacao Amsterdam
400 gr witte basterd suiker
250 ml koolzaadolie
250 ml vers gezette koffie afgekoeld
250 ml melk
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract

Heerlijke vulling:
250 ml melk
5 eetlepels patent bloem

250 gr boter ( ik weet het: 1 pakje)
200 gr witte basterd suiker
1 theelepel vanille aroma  (oetker)

1. Verwarm je oven op 170C. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom. Doe de olie, koffie en melk erbij. Mix op medium snelheid, tenminste 1 minuut. Doe de eieren erbij en de vanille. Mix 2 minuten. Giet het beslag, verdeeld, in je 2 gereed staande bakvormen. Bak 25-30 minuten. Test met je cake tester op gaarheid. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, daarna op je cake-rooster.
2. Ondertussen combineer je de bloem en de melk in een sauspan en kook je het tot het dik is. Bedek en zet in de koelkast.
3. In een kom meng je de boter, suiker en vanille tot een créme. Doe de afgekoelde melkmix erdoor en mix 10 minuten. Doe de helft op de 1e cake. Leg de 2e cake erbovenop en smeer de andere helft erover.
4. Versier naar hartelust!

                                     Bak ze!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...