zondag 12 februari 2017

Valentijn Muffins van Conny

Voor 8 Muffins nodig:

175 gr boter
200 gr licht bruine basterd suiker
50 gr Cacao (Blooker Amsterdam)
140 gr zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
4 chocolade truffels (met wit aan de binnenkant) En door de helft gesneden)
Decoratie:
150 gr zachte boter
300 gr poedersuiker
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels cacao
8 chocolade hartjes

1. Verwarm je oven op 175-180C. Zet 8 papieren muffin bakjes in je muffin bakvorm. Smelt de boter en laat 5 minuten afkoelen. Doe de suiker, cacao en bloem in een kom en mix door elkaar. Doe de gesmolten boter en eieren erbij en mix goed om.
2. Doe een kleine hoeveelheid beslag in de papieren bakjes. Druk dan een chocolade truffel helft er in. Verdeel de rest van het beslag over alle papieren bakjes. Bak ze 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Prik met een satéprikker in de muffin. Laat afkoelen.
3. Doe de boter en de suiker in een kom, doe de vanille erbij en mix goed om. Doe een laagje van deze witte créme over de muffins. Mix nu de cacao erbij en doe dit in een spuitzak met een sterren neus. Spuit harten op de muffins en druk er dan een chocolade hartje in.

                               Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire

Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes. Nodig: 2 cakeblikken 45 gr Havermout 1/4 thee...