dinsdag 7 februari 2017

Kersen-bosvruchten plaat taart uit Michigan


Een makkelijke zo gepiepte plaat taart

Nodig:
230 gr zachte boter
400 gr suiker
1 theelepel zout
4 grote eieren
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel amandel extract
420 gr patent bloem
1 blik 430 gr Hak Taart vulling (AH)

Voor het suiker laagje:
160 gr poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel amandel extract
2 á 3 eetlepels melk

1. Verwarm je oven op 180C en spray of vet je 38x25x3 cm bakplaat/vorm in. In een grote kom mixen we de boter, suiker en zout tot een beetje crémig geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed door na elke toevoeging. Doe de extracten erbij en voeg langzaam het bloem toe.
2. Smeer ongeveer 310-330 gr ( 3 cups) beslag uit in je bakvorm. Smeer dan de taartvulling erover.  Voeg dan daar bovenop theelepels beslag toe. Bak het geheel in 30-35 minuten af totdat het mooi goud bruin is.
3. Laat het compleet in de bakvorm afkoelen.
4. In een kleine kom mixen we de poedersuiker en de extracten met wat melk tot de juiste dikte. Druppel nu cirkels gewijs de topping over de cake/taart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...