vrijdag 3 februari 2017

Conny's Cholla Brood uit de Kitchencourtlane Bakery


Zalig zoetig licht witbrood
hou rekening met rijstijden: 3 tot 4 uur
Nodig:
500 gr Sterke witte bloem 00
10 gr zout
25 gr witte basterd suiker
10 gr gist  (in 1 zakje zit 7 gr)
30 gr ongezouten zachte boter
2 eieren (m) geklopt en 1 voor de glans
50 ml warme melk
ongeveer 180 ml koel water (maar ik gebruik niet alles)

1. Doe de bloem in een grote kom. Zout en suiker aan de ene kant en het gist aan de andere kant. Doe de boter erbij. Dan de twee eitjes en de melk. Dan de helft van het water. Begin te roeren met je vingers. Voeg kleine beetjes water toe tot je een soepel deeg hebt. Gebruik het deeg om de kom schoon te maken en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad.
2. Kneden. 8-10 minuten op zijn minst.  Totdat je een heerlijk deeg hebt wat goed aanvoelt. Doe rustig aan met de bloem.
3. Leg het deeg in een licht met olijfolie ingevette schone kom, bedek het met een theedoek en zet het op zijn minst 3 uur op een warme plek.

4. Leg bakpapier op je bakplaat. Kneed het deeg om en om zodat de lucht eruit is. Verdeel het deeg in 3 strengen van 30 cm ongeveer en maak er een vlecht van.
5. Leg het op je bakplaat, doe er een plastic tas omheen en zet het op een warme plek. Op zijn minst 1 uur.

6. Bestrijk de Cholla met een geklopt ei en zet hem dan in je voorverwarmde oven van 200C. 20-25 minuten, maar pas op! Omdat er suiker in zit en een geklopt ei als glans kan de Cholla snel verbranden. Blijf erbij!
7. Het brood is gaar als je op de bodem klopt en het vrij hol klinkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...