zondag 16 april 2017

Ahorn Siroop-Wortel Mascarpone Cupcakes uit New Jersey



Heerlijke Worteltjes Cupcakes met een zoete smaak!

Nodig:
(1) 280 gr patent bloem
(2) 200 gr licht bruine basterd suiker
(3) 1 theelepel bakpoeder (Oetker)
(4) 1 theelepel baksoda (Bicarbonaat)
(5) 1 theelepel kaneelpoeder
(6) 1/2 theelepel zout
Dan:
4 grote eieren
250 ml Koolzaadolie
85 ml Maple Syrup (Ahorn)(Bij de AH)
Ongeveer 150 gr fijngesneden Julienne wortel


Voor het Mascarpone bovenlaagje:

225 gr Mascarpone
60 gr zachte boter
65 ml Maple Syrup (Ahorn)
1 theelepel vanille extract
Gehakte walnoten (optioneel)

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. Zet papieren bakjes in je muffin vorm.
2. Doe de eerste 6 ingrediënten in een grote kom. In een andere kom doen we de eieren, olie en siroop. Mix dit bij de droge ingrediënten. Heel kort maar. Doe de wortel erbij roer goed om.
3. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Bak ze in 18-20 minuten af, soms wat langer totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten in je muffin vorm staan. Zet ze dan op je cakerooster om volledig af te koelen.
3. Voor de mascarpone laag:
Combineer in een kom de Mascarpone, boter, siroop en vanille, mix tot een glad geheel. Smeer dit met een mes of palette mes een mooi laagje over de cupcakes. Strooi er wat gehakte walnootjes over of versier naar hartelust.


                                "Bak Ze"!

Vergeet niet mijn Facebook pagina te "Liken"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...