zaterdag 1 april 2017

Plakkerige Choc-Sinaasappel broodjes


Glanzend van de Marmelade en vol met fruit en chocola zijn deze broodjes perfect voor Pasen. Even mooi vormen en 1 keer rijzen. Voor dit recept heb je wel wat meer ervaring nodig.
Voor 10 broodjes heb je nodig:

225 ml halfvolle melk
50 gr boter in blokjes plus extra voor invetten
5 eetlepels sinaasappel marmelade (Chivers)
450 gr sterk witte bloem (00), plus extra voor stuiven.
7 gr zakje gist (Levure)
2 theelepels gemalen kaneel
100 gr rozijntjes
50 gr stukjes gesuikerd gedroogde sinaasappel schil
100 gr donkere chocolade, in stukjes
1 groot geklopt ei
100 gr patent bloem

1. Verwarm de melk in een sauspan totdat de stoom eraf komt. Haal van het vuur, doe de boter en de marmelade erdoor en roer totdat het is opgelost.
2. Mix het brood bloem, gist, kaneel, gesuikerd sinaasappel schil stukjes, chocolade en 1 theelepel zout in een grote kom. Voeg het ei in het melk mengsel , giet in het bloemmengsel en roer tot een zacht deeg. (schone handen). Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg 10 minute totdat het zacht en elastisch is. Als er fruit of chocolade stukjes ontsnappen, steek ze er dan maar weer in.
3. Vet een bakplaat in en bekleed het met bakpapier. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm ze in mooi ballen. Doe de broodjes op je bakplaat, leg er plastic folie overheen (laat ruimte over om te rijzen) en zet ze 2 uur op een warme plek. Of totdat ze in grootte zijn verdubbeld. Heb geduld!
4. Verwarm je oven voor op 190C. Roer geleidelijk 90-105 ml water in de patent bloem om een gladde dikke pasta te verkrijgen. Doe dit mengsel in een plastic zakje en knip een puntje af. (5mm). Maak hier mee een kruis op de broodjes. Bak 20-25 minuten totdat de broodjes zijn gerezen en goudbruin zijn. Als je op hun kont klopt moet het hol klinken.
5. Voor de glans smelten we de rest van de marmelade in de magnetron of kleine pan en borstel dit over de hete broodjes. Eet ze op dezelfde dag van het bakken of toast ze de volgende dag.

Vergeet niet Conny Bakes te "liken"op Facebook!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...