vrijdag 21 april 2017

Cappuccino Muffins met Espresso Boter



Dit zijn mijn favoriete muffins, lekker bij een kop koffie of een koud glas melk. Niet alleen voor bij een ontbijt, brunch of een ladies circle maar ook voor de stiekeme trek. De Espresso boter is ook lekker op een Bagel!

Voor ongeveer 12 Muffins heb je nodig:
Espresso boter:
115 gr Mascarpone
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel oplos koffie met 1/2 theelepel heet water
1/2 theelepel vanille aroma
30 gr chocolade stukjes of (Callebaut Choc. Chips)

Muffins:
280 gr patent bloem
150 gr suiker
2 en een halve theelepel bakpoeder (Oetker)
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
250 ml warme melk met daarin
2 eetlepels oploskoffie, opgelost
115 gr gesmolten boter
1 groot ei
1 theelepel vanille aroma
100 gr chocolade stukjes of (Callebaut Choc Chips)

1. Combineer alle Espresso boter ingrediënten in een kom. Mix goed door. Doe het in een leuk potje en zet het in de koelkast totdat je gaat serveren.

2. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven) Zet papieren bakjes in je Muffin tray (Hema).

3. Combineer de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout. In een andere kom mengen we de melk met de oploskoffie. Doe de boter, het ei en de vanille erbij. Roer dit snel en rap door de droge ingrediënten. Het is Muffin mix dus niet te lang door mixen! Vouw met een spatel de chocolade erdoor.
Laat als je tijd hebt de mix even 10 minuutjes staan. Da worden ze nog luchtiger.

4. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Bak ze in je voorverwarmde oven, zo'n 17-20 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten in de muffin pan zitten. Serveer ze warm als dat kan met de espresso boter.

                             Zeer smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...