donderdag 20 april 2017

Amandel en Abrikozen Trifle uit de Kitchencourtlane Bakery



Dit heerlijke recept is voor 4 personen. Alles is met zelfgemaakte (gebakken) producten. M.u.v de Amaretti Koekjes.

Nodig:
1 Madeira Cake : Zie recept hieronder:
8 eetlepels Disaronno
2x 420 gr abrikozen in blik, in stukjes gesneden en het sap bewaard
500 gr verse custard, kijk op het pak (Dr. Oetker) voor het recept
300 ml slagroom vlak voor het serveren bereiden
3 eetlepels geroosterde amandel schaafsel

Eerst gaan we de Cake bakken:
Nodig:
175 gr zachte boter
175 gr licht bruine basterd suiker
3 grote eieren
Rasp van 1 citroen
paar druppeltjes vanille extract
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr amandel meel

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 170C. Spray en beleg je cakeblik met bakpapier. Met je handmixer meng je de boter en de suiker tot een mooie créme. Mix de eieren er 1 voor 1 bij. Doe dan de citroen rasp en de vanille erbij. Mix nu het meel en de amandel meel erbij tot een dik beslag. Het beslag moet goed zijn als het van een houten lepel afvalt. Als dit niet het geval is, doe er dan een scheutje melk erbij.

2. Doe het beslag in je cakevorm en bak 55-60 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat hem in de vorm 15 minuten afkoelen. Zet hem dan op je cakerooster om helemaal af te koelen. De cake blijft 3 dagen goed in een afgesloten container.


Dan gaan we nu de Trifle glazen vullen:

1. Beleg elk glas met een plak madeira cake. Meng de helft van de Disaronno met het gereserveerde sap, en verdeel dit over de glazen. Verdeel de abrikozen stukjes over de glazen en vul er dan de afgekoelde custard bij. Dek het af en zet het in de koelkast. Vanaf 10 minuten of tot een dag.
         
2. Vlak voor je gaat serveren doe je de overgebleven Disaronno bij de slagroom en mix tot het een beetje stevig is. Lepel de slagroom over de glazen en bestrooi het met het geroosterde amandel schaafsel. Eventueel met een klein koekje of versiering erbij.



                                                                 Snoep Ze!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...