woensdag 26 april 2017

Geglazuurde Sinaasappelkoekjes uit de Kitchencourtlane Bakery



Nodig:
100 gr zachte boter
225 gr zelfrijzend bakmeel
paar druppels sinaasappel extract of 1 eetlepel sap
100 gr witte basterd suiker
1 groot ei, geklopt
1 eetlepel melk

Voor het glazuur:
100 gr poedersuiker
ongeveer 1 eetlepel sinaasappelsap
geraspte sinaasappelschil

1. Verwarm je oven op 180C. (Ken je oven!) Spray 2 bakplaten in met baukje bakspray.
2. Wrijf de boter in het meel met je vingertoppen totdat het mengsel op broodkruimels lijkt. Doe het extract (of sap) ,suiker, ei, en melk erbij en mix tot je een stevig mengsel hebt. Doe er wat meer meel bij als het toch iets te zacht is.
3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Niet te dun, niet te dik. Druk met je bloemetjes vorm (of andere vorm) de koekjes uit. Leg ze op je bakplaat.
4. Bak ze in 8-10 minuten af of totdat ze licht goudbruin zijn. Laat ze op je cakerooster afkoelen.
5. Maak het glazuur aan, niet te dun, niet te dik en smeer het met een klein mesje over de koekjes. Strooi er iets sinaasappel rasp over en laat het glazuur hard worden.

Als je wil kun je au bain Marie wat chocolade smelten en met een behulp van een vork wat te donkere koekjes in de chocolade laten vallen. Strooi er wat overgebleven rasp overheen. Laat afkoelen. Niet in de koelkast want dan gaat de glans er vanaf.

                                        "Bak Ze".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...