zaterdag 1 april 2017

Worteltjes Cupcakes met Mascarpone créme

Deze Cupcakes waren een groot succes bij een j.l. gehouden vergadering.  Ook maken?

Nodig:
175 gr licht bruine basterd suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda (bicarbonate)
2 theelepels gemengde kruiden (mixed spice)(Zie onder)
de rasp van 1 sinaasappel
2 eieren (L)
150 ml zonnebloem of koolzaad olie
ongeveer 150 gr geraspte of julienne gesneden wortel

Voor de Créme
100 gr zachte boter
300 gr mascarpone
150 gr poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Decoratiemateriaal zoals b.v. chocolade worteltjes

Verwarm je oven voor op 180C. Doe de papieren cupcake of muffin houders in je muffin tray.
In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten.
Klop de eieren met de olie en voeg bij de droge ingrediënten.
Het mengsel is dik en stijvig, niet de normale cupcake structuur maar de wortel is vochtig dus dat heft elkaar op.
Roer de wortel erdoor en verdeel het beslag over de 12 cupcakehouders. Ik gebruik een kleine ijsschep met veer.
Bak het geheel af in 20-25 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
Laat ze 5 minuten in de tray afkoelen en zet ze dan op je cake rooster om helemaal af te koelen.
Mix de boter goed zacht en mix de mascarpone erdoor.
Doe de poedersuiker en de vanille erbij. Mix goed door totdat het glad is. Vul je spuitzak met tuitje of smeer met een palet mes een laagje op de cupcakes.
Versier naar hartelust!

Vergeet niet Conny Bakes te "liken"op face book!!!!

p.s. Wist je dat er vroeger alleen paarse wortels waren? De Nederlandse boeren kweekten ze daarna Oranje. Als in Het Huis van Oranje.

Mixed Spice bevat : Gemalen Kaneel (40%) Gemalen Koriander (38%) Gemalen Karwijzaad en Nootmuskaat (4%) Snuif Gember en een snuif kruidnagel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...