maandag 10 april 2017

Conny's Kaneel Broodjes met Icing


Voor ongeveer 18 broodjes. Deze Amerikaanse favoriete broodjes zijn van Nederlandse origine dus probeer ze eens! Neem de tijd! Ze hebben 2 x 40 minuten rijs tijd nodig plus 2 á 3 keer 30 minuten bakken.

Nodig:
2 x 7 gram zakjes gist
90 gr witte basterd suiker
1 eetlepel zout
450 ml warm water ( Als het water te heet is doodt het de gist, warm uit de kraan is prima)
800 gr patent bloem 400 om 400 gr verdeeld
2 eieren, (L)
60 ml zonnebloem of koolzaad is prima
95 gr gewone suiker (fijn kristal)
1 dessert lepel kaneel poeder

1. In een grote kom lossen we de gist en de suiker op in het warme water. Roer het zout erdoor en tegelijk 400 gr van het bloem. Mix 2 minuten met je electrische mixer met deeghaken. Doe er de olie en de eieren erbij. Blijf mixen. Doe de rest van de bloem erbij, beetje bij beetje, blijf mixen! Het is een heel plakkerig deeg maar geef niet op! Het komt goed als de gluten hun werk gaan doen. Blijf mixen!

2. Op een gegeven moment voel en zie je dat het deeg wat behandelbaar gaat worden. Strooi bloem over je werkplek en doe de mix kom op zijn kop zodat het deeg erop kan vallen. Het is plakkerig dus misschien moet je een "handje" helpen. Ga nu kneden! Totdat het zacht en gaaf aanvoelt. Dit kan wel 10 minuten duren, doe als het te plakkerig is wat extra bloem erover. Blijf kneden tot het elastisch is en zacht. Niet opgeven hoor!

3. Doe ietsje olie in een kom en smeer de kom in. Leg de deegbal in de kom en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat het ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plek totdat het deeg is verdubbeld. Ondertussen doen we de fijne kristal suiker bij het kaneel. en zetten het weg.

4. Maak als het deeg is gerezen een boomstam van de deegbal. Met je deegroller maak je een groot vierkant. Ongeveer de grote van een dienblad. Strooi de kaneelsuiker erover, verdeel het een beetje netjes en rol de lap op in een strakke deeg rol. Plak de rand met een beetje melk af.

5. Begin nu in het midden te snijden, telkens in het midden van het midden van de worst. Snij mooie plakken en leg ze op een met bakpapier bekleedde koekjes of bakplaat. Leg er weer een theedoek over en laat een verdere 40 minuten rijzen op een warme plaats.  Bak ze dan af in een op 180C voorverwarmde oven. Mijn oven is erg heet dus ik doe ze er maar 20 minuten in. Dit kan variëren bij andere ovens tot wel 25-30 minuten. Als ze goudbruin zijn, dan zijn ze klaar. Laat ze afkoelen op je cake rooster.

6. Mix 1 bus poedersuiker van 250 gr met 2-3 á 4 eetlepels melk en een 1/2 theelepel vanille extract.
Giet dit in streepjes over de broodjes. Ik laat ze gewoon op het cakerooster en doe er een vel bakpapier onder het cakerooster voor lekkage.

Ze zijn heerlijk hoor! U kunt ze natuurlijk ook bij mij bestellen!

Vergeet niet Conny Bakes te "liken" op Facebook!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...