woensdag 12 april 2017

Gekruide Wortel Plaattaart met Mascarpone


Als je allergisch bent voor de nootjes, dan laat je deze gewoon weg.


Nodig:
275 gr zelfrijzend bakmeel
350 gr witte basterd suiker
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)
75 gr ongezouten gemixte gehakte nootjes
3 afgestreken theelepels kaneel poeder
2 afgestreken theelepels gember poeder
300 ml zonnebloem olie
275 gr geraspte worteltjes
4 grote eieren
1 theelepel vanille extract

Voor de bovenlaag:
400 gr Mascarpone
4 theelepels vloeibare honing
2 theelepels citroensap
gehakte nootjes of andere decoratie

Doen:
1. Verwarm je oven op 180C, Spray of vet je bakplaat ( ongeveer 30x22cm) met opstaande rand ( ongeveer 3 á 4 cm)in en beleg met bakpapier.
2. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en voeg dan de olie, wortel, eieren en de vanille toe. Goed mixen bij elke toevoeging. Giet het beslag in je bakvorm.
3. Bak 50-60 minuten of totdat de cake mooi is gerezen en een goudbruine kleur heeft. ( Mijn oven is erg heet dus zet ik hem op 175C en doe de cake er 40 minuten in)
4. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Zet hem dan op je cakerooster om volledig af te koelen.
5. Maar dan de boven laag. Mix de mascarpone, honing en citroensap met, als het nodig is om een goede consistentie qua smeren te krijgen, ietsje meer citroensap.
Met een palette mes smeer je een mooie laag over de cake. Strooi dan de nootjes erover of de decoratie en snij hem in 21 stukken.

                                           "Bak Ze"!

Vergeet niet Conny Bakes te  "liken" op mijn Facebook page.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...