zaterdag 1 april 2017

Vanille Kruiden Traybake zonder suiker en boter


(Tijdelijke foto!)

Als je niet weet wat voor een dessert je moet maken als gasten of vrienden diabetes hebben, of je wil de suiker even laten staan, probeer dit recept eens.
Voorbereiding: 25min. Bakken: 25 min. Zo gepiept!

Nodig :
280 gr Rozijntjes
500 ml water
265 gr Biologische 0% suiker Appelmoes (AH)
2 geklopte eieren (L)
2 eetlepels sucralose vloeistof (Glazen flesje gele dop AH)
150 ml koolzaad of zonnebloem olie
1 theelepel baking soda (Bicarbonaat)
280 gr patent bloem
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel vanille extract
Decoratie: Gemalen Kokos of slagroom zonder suiker

Doen:
In een medium maat sauspan koken we de rozijnen totdat het water is verdampt. Doe de appelmoes, eieren, sucralose en olie erbij en roer goed door. Doe de baking soda en de bloem erbij. Roer de kaneel, nootmuskaat en vanille erbij. Mix goed om. Giet dit beslag in een 20x20 cm, met bakpapier belegde en eerst ingevette bakvorm.

Bak het geheel af in een op 180C voorverwarmde oven. Ongeveer 20-25 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen of serveer warm met wat slagroom zonder suiker. Slagroom altijd koud mixen!

Vergeet niet Conny Bakes te "liken" op Facebook!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...