zaterdag 29 april 2017

Wortel cake van Mrs. Fairhead


Ongetwijfeld de makkelijkste en lekkerste wortel taart ooit! Voor ongeveer 15 stukjes cake:


Nodig:
1 zak peen julienne AH 150 gr (met een appelsnijder kun je het fijner maken als je dat wil)
Blik Ananas 567 gr uitgelekt en gemoest
400 gr suiker
250 ml koolzaadolie
4 grote eieren

280 gr patent bloem
2 theelepels baking soda (bicarbonaat)
2 theelepels kaneel poeder en evt. 1/4 theelepel Nootmuskaat als je dat lust

Voor de Mascarpone laag:
250 gr Mascarpone
58 gr boter
2 theelepels vanille extract
480 gr poedersuiker

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180 C. Spray je bakvorm van 33x23 cm in met baukje en beleg met bakpapier.
2.In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten tot een egaal beslag. In een andere kom mengen we de bloem, baking soda en de kaneel. Voeg langzaam het wortel beslag toe. Het is een vrij dun beslag.
3. Giet dit in je bakvorm en bak de cake af in 35-40 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat hem helemaal afkoelen op je cake rooster.
4. Voor de bovenlaag mengen we de mascarpone en de boter met de vanille tot een geheel. Voeg langzaam de poedersuiker toe. Beleg hier de cake mee. In de koelkast wordt het bovenlaagje stevig.
5. Versier naar hartelust. Of niet.

                         
 
"Bak Ze"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...