donderdag 6 april 2017

Onderste Boven Chocolade Aardbeving Cake

Dit simpele recept is genoeg voor 9 personen. Serveer er slagroom bij of vanille ijs.

Prep: 15 min. Bakken: 40 minuten

Nodig:
Voor de onderste boven laag:
105 gr licht bruine suiker en 58 gr in blokjes boter
60 gr halve pecan noten en 60 gr gemalen kokos
en 60 gr of ml Koffiemelk

Voor de Cake:
76 gr zachte boter en 200 gr witte basterd suiker
132 gr Delicata extra puur chocolade (AH) gesmolten
2 eieren (l) en 1 theelepel vanille extract
210 gr patent bloem, 1/2 theelepel bak soda,
1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout en last but not least: 175 ml karnemelk. Slagroom om te serveren is optioneel.

1. In een sauspan smelten we de boter en de suiker totdat de suiker iets is opgelost. Neem een 23 x 23 cm vierkante bakvorm, spray of vet in en beleg met bakpapier. Giet de gesmolten boter met suiker in de bakvorm. Strooi de pacans en de kokos over dit laagje en giet de koffiemelk erover. Zet weg.

2. In een grote kom crémen we de boter met de suiker. Doe de gesmolten (magnetron) choclade erbij, de eieren en de vanille. Combineer de droge ingrediënten. Voeg deze om en om met de karnemelk bij de gecrémd beslag en mix goed na elke toevoeging. Giet dit over het toplaagje in de bakvorm.

3. Bak de cake af in je op 180C voorverwarmde oven. 40-45 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je het onderste boven op je serveer schaal zet.

Vergeet niet Conny Bakes te "liken"op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...