Appel, Amandel en Mincemeat Crumble
(voor 6 personen)
Boodschappen:
Voor de vulling:
700 gr Goudreinetten en 225 gr Cox appels (of andere kook/bakappels)
6 eetlepels Mincemeat (mincemeat kun je ook zelf van fruit maken)( Robertson)
25 gr lichtbruine basterd suiker
1 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
Voor de Crumble:
110 gr amandelen met het velletje aan
75 gr koude boter, in dobbelsteentjes
175 gr zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels gemalen kaneel
110 gr rietsuiker
en om te serveren ongeslagen room of gele vla
We beginnen met de appels te schillen, de klokhuizen te verwijderen en in schijven snijden.
Gooi ze in een kom en roer ze om met de mincemeat, suiker, kaneel en kruidnagel. Doe het geheel nu in een mooie oven schaal en zet weg.
Nu maken we de crumble, het makkelijkst is in je keukenmachine.
Doe de boter, gemalen meel, kaneel en de suiker in je machine en geef het een paar draaien totdat het op broodkruim lijkt. Doe de amandelen erbij, niet te snel, totdat ze wel fijn zijn maar er mogen ook best een paar grove stukjes bijzitten. Als je geen machine hebt kan dit alles ook makkelijk met de hand.
Nu strooien we de crumble over de appels heen en drukken goed aan met je platte hand. Hoe meer het is samengepakt des te krokanter de crumble. Maak het af met door een vork zachtjes even over de crumble te gaan.
Bak de crumble in een voorverwarmde oven van 200C. 35-40 minuten. Dan zijn de appels zacht en de crumble goud bruin en krokant.
Voor je serveert laat je de crumble even 10-15 minuten afkoelen. Serveer het met gele vla of ongeslagen room.
"Enjoy"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten