dinsdag 14 januari 2014

Peer en Gember Crisp



Peer en Gember Crisp

Ik heb CUP maat bekertjes gebruikt, de amerikaanse manier, je kunt het natuurlijk ook zelf omzetten naar grammen. Alhoewel ik dit systeem wel makkelijk vind hoor! De Cups kun je gewoon bij je supermarkt vinden afdeling huishoudelijk.




Boodschappen:

1 cup knapperige gemberkoekjes ( 15-20 koekjes fijngemaakt)
1/2 cup Havermout (grove) (Quaker)
1/2 cup Bruine basterd suiker
1/4 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/8 theelepel zout

1/3 cup zachte boter  (76 gram)
7 peren ( hoeven echt geen stoofpeertjes te zijn) dun geschild en gesneden
2 eetlepels bloem (patent)
Vanille ijs of vanille vla



Combineer de eerste 6 ingredienten in een mengkom. Werk, met schone handen, de boter door de havermout mix totdat het goed samenvalt. Zet even in de ijskast.

Plaats de peren in een kleine mengkom en schud de bloem erdoor heen. Leg de peertjes nu in een ovenschaal (even met baukje bakspray) en besprenkel nu met de havermout mix.

Bak in een voorverwarmde oven op 180C. 35-40 minuten totdat de bovenkant mooi donker goud is.
Serveer warm met ijs of vanille vla. Ongeveer 7-8 kunnen ervan smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...