vrijdag 17 januari 2014

Engelse Cake: Victoria Sandwich




Engelse Cake: Victoria Sandwich

Heerlijk voor bij de thee, een echte klassieker!

Boodschappen:

225 gr zachte boter
225 gr fijne suiker
4 grote eieren
225 gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Dr. Oetker)

Voor de vulling en decoratie:
4 Volle eetlepels aardbeien of frambozen jam

Fijne suiker of poedersuiker om te strooien

We hebben 2 ronde bakvormen nodig. 20cm doorsnede en ingesprayed en belegd met bakpapier. (alleen de bodem).
Verwarm je oven voor tot 180C.  Meet alle ingredienten af in je mengkom en mix dit tot het een mooi geheel is. Verdeel de mix nu tussen je 2 bakvormen, probeer gelijk te blijven.

Bak ze in je voorverwarmde oven. 25-27 minuten. Doe de oven deur niet open! Kijk door het raampje of ze al mooi goudbruin kleuren en mooi omhoog zijn gekomen. Als je er dan met je vinger op drukt moet het mooi terug springen.

Laat ze 5 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je ze losmaakt en het papier eraf haalt. Leg ze dan op je cake rek om compleet aftekoelen.

Als ze helemaal afgekoelt zijn stapel je ze met een dikke laag jam ertussen opelkaar. Strooi er nu wat suiker overheen. Of decoreer naar hartelust!

                                                                    "Enjoy"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...