Poolse Rugalach Koekjes
Boodschappen:
225 gr zachte boter
225 mascarpone
patent bloem, ik begin met 350 en als het te nat is ga ik tot 400 gram.
1/2 theelepeltje zout
Vulling:
200 gr suiker
2 eetlepels gemalen kaneel of zelfs Sinterklaaskruiden is mogelijk
125 gr gesmolten boter
100 gr kleine stukjes walnoot of pecan nootjes. Zelfs cranberries of chocolade stukjes is mogelijk.
*Meng de boter en de mascarpone in een grote mengkom. Meng de bloem en het zout. Voeg dit langzaam samen en meng goed. Verdeel dit in 4 porties. Verpak de porties in plastic folie en leg in de ijskast. Tenminste een uur of langer. Het mag zelfs een nacht in de ijskast leggen. Het deeg moet goed handelbaar zijn. Het deeg is boterig en verwarmt snel.
* Rol elk stuk tussen 2 velletjes bakpapier (met wat bloem) uit tot een pizzavorm van 30cm.
Verwijder het bovenste vel bakpapier. Meng de suiker en de kaneel (of andere kruiden die je wilt).
Besmeer de schijven met gesmolten boter en besprenkel ze met 3 eetlepels kaneel suiker en 2 eetlepels walnootjes of pecan nootjes. Je kunt er nu ook gewelde cranberries en zelfs wat sinterklaaskruiden of chocolade stukjes opleggen.Snijdt de porties in driehoeken van 6.
* Rol de driehoekjes op vanaf de breedste kant en leg ze op je bakplaat met bakpapier. Krul de eindjes als croissants.
* Bak ze in je voorverwarmde oven op 180C. 24-26 minuten totdat ze een beetje goudbruin zijn.
Borstel er nu gesmolten boter over heen en besprenkel ze met kaneel suiker. Ze moeten een beetje knisperig zijn en heerlijk ruiken!
"Enjoy"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten