vrijdag 24 januari 2014

Bananen, Pistachio en in Brandy Gewelde Cranberries Cake


Bananen, Pistachio en in Brandy Gewelde Cranberries Cake



Een hele lange titel, maar er zit ook veel lekkers in!

Boodschappen:

1/2 cup Cranberries in een sloot Brandy (Napoleon) Een nachtje laten staan

113 gram zachte boter
1 cup licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
2-3 gerijpte medium bananen, geprakt
2 cups Patent Bloem
1/2 theelepel bakpoeder (Dr. Oetker)
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
1/2 cup pistachio nootjes evt. aangevuld met hazelnootjes, in stukjes



Verwarm je oven voor toto 180C. Spray je cakeblik in met Baukje spray en beleg met bakpapier.

Créme de boter en de suiker in een grote kom totdat het licht geklopt is. Doe daar 1 voor 1 de eieren bij. Goed mengen na eleke toevoeging. Mix de geprakte bananen erbij.
Combineer de bloem, bakpoeder, baksoda en zout en voeg dit bij het bananenmengsel. Meng goed door. Roer de nootjes en de uitgelekte cranberries erdoor met een houten pollepel.

Doe de bananenmix met een silliconen spatel in je voorbereidde bakblik en bak dit in je voorverwarmde oven voor zo'n 55-60 minuten gaar. Check met je cake tester of deze er dan schoon uitkomt.

Laat dan de cake 10 minuten afkoelen, voordat je het bakpapier eraf haalt en het op je cake rek laat afkoelen. Snijdt er lekkere dikke plakken van!


                                                                 "Enjoy"

Conny Bakes is nu ook op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...