woensdag 29 januari 2014

Super Makkelijk Engels Muffin Brood



Super Makkelijk Engels Muffin Brood

Zo gepiept!


Boodschappen:

5 cups bloem. Patent of heel wit. Ong. 635 gr. En dan 3 cups in 1 kom en 2 cups in de andere kom.
2 pakjes instant 7 gram Dr. Oetker Levure Gist
1 eetlepel suiker
2 theelepels zout (1 als je broodmeel uit een pak gebruikt)
1/4 theelepel baksoda
2 cups warme melk ( 120C ongeveer)
1/2 cup warm water (120C ongeveer)
Maïsmeel (om te strooien)


Combineer 2 cups met patent bloem, gist, suiker in je mengkom aan de ene kant en het zout en de baksoda aan de andere kant van je kom. (Zout doodt het gist)
Doe er de warme melk bij (samen met het water) en mix 30 Seconden op langzame snelheid. Schraap even over de bodem. Mix 3 minuten op hoge snelheid.

Doe de rest van de bloem erbij. Het is nu een heel stijf beslag. Niet kneden. 2 cake of brood vormen in sprayen en bestrooien met maïs meel. Doe het beslag in de brood of cake vormen, bestrooi de broden weer met maïsmeel. laat ze nu rijzen, bedekt op een warme plek voor ongeveer 45 minuten of totdat ze mooi hoog staan.

Bak ze af op 190C. 35 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Meteen uit de vormen halen en op je rooster aflaten koelen. Snijden en in de toaster gooien! MMMMmmm met huisgemaakte jam!
Ik heb 1 brood ingevroren.


                                                                       "Enjoy"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...