zondag 26 januari 2014

Kersen Bakewell pudding cake


Kersen Bakewell pudding cake

Een heerlijke Engelse pudding voor 4 personen


Boodschappen:

2 x 425 gr blik of pot kersen op siroop           (ik heb diepvries kersen gebruikt)
6 eetlepels kersenjam
200 gr zachte boter (ongezouten)
200 gr fijne kristal suiker
3 eieren (L)
50 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr gemalen amandelen (de tuinen)(amandelmeel)
1 theelepel amandel extract ( ik heb 1/4 gebruikt, omdat het anders overheerst)
50 gr amandel schaafsel (sligro)
Poedersuiker (van gilse oliebollen poedersuiker)
Slagroom of gele vla erbij geserveerd (liefst gele vla)


1) Verwarm je oven tot 180C/160C Fan. Doe de siroop van de pot (ten) kersen samen met de jam in een pannetje. ( Of de diepvries vruchtjes samen met de jam in de pan). Kook dit tot de helft van het vocht is ingekookt en stroperig lijkt. Doe de kersen erbij. Giet dit in je bakschaal en zet als je tijd hebt even weg.

2) Meng de boter, suiker,eieren, bakmeel, amandelmeel, amandel extract en een snuifje zout met een handmixer in een grote kom. Mix tot het een mooi egaal mengsel is en schep deze cakemix over de kersen en maak, zover je kunt het geheel vlak. Probeer zo min mogelijk de kersen te beroeren.
Verdeel het amandelschaafsel erover heen en bak het geheel 40-45 minuten totdat je cake-tester er schoon uitkomt.
Laat het 5 minuten afkoelen en strooi er dan de poedersuiker erover heen.
Serveer met slagroom, maar nog beter: met gele vla. Een niet te versmaden Engels dessert!

Als je dit recept voor 2 personen maakt, deel dan alles door de helft, behalve de eitjes, gebruik er daar 2 van.


                                                                       "Enjoy"

1 opmerking:

  1. Haha, het valt me nu pas op dat je recepten (ook) in het Nederlands zijn. Veel makkelijker! Voor mij dan....

    BeantwoordenVerwijderen

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...