zondag 19 januari 2014

Cappucino Muffins met Espresso Spread



Cappucinno Muffins met Espresso Spread



Boodschappen: (voor ongeveer 14 Muffins)

Voor de Espresso Spread

120 gr mascarpone of philadelphia
1 eetlepel fijne kristal suiker
1/2 theelepel instant koffie (nescafe)
1/2 theelepel vanille extract
1/4 cup chocolade stukjes

Voor de Muffins:

2 cups patent bloem (ong. 300-310 gr)
3/4 cup fijne kristal suiker (ong. 160-165 gr)
2 en een halve theelepel bakpoeder (dr.oetker)
1 eetlepel gemalen kaneel
1/2 theelepel zout
1 cup melk
2 eetlepels instant koffie
113 gr ong. boter, gesmolten
1 ei
1 theelepel vanille extract
3/4 cup chocolade stukjes


Doe alle espresso ingredienten bijelkaar en mix totdat het goed is gecombineerd. Doe het in een klein schaaltje, bedek het en zet het in de ijskast.

Voeg de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en de zout samen. In een andere kom voeg je de melk samen met de instant koffie. Doe er de boter, het ei en de vanille bij. Mix de droge ingredienten bij tot het nét goed gemixt is. Roer er de chocolade stukje door.

Vul je papieren muffin bakjes 2/3 vol en bak ze op 190C. zegge: 17-20 minuutjes. Check met je caketester of hij er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze op je cakerek zet. Serveer ze warm, met de Espresso spread.


                                                          "Enjoy"


                                                            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...