woensdag 18 januari 2017

Amerikaanse Cowboy Muffins


YeeeHah! Heerlijke muffins die snel en makkelijk te maken zijn. Wel warm verorberen hoor!

Nodig, voor 12 muffins: Een ingevette (met boter graag) muffin bakvorm. Geen papieren bakjes gebruiken.
Voor de Muffins:
100 gr suiker ( ik heb bruine basterd suiker gebruikt)
76 gr boter
1 ei
210 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
125 ml melk
Voor de dip:
1 theelepel kaneel poeder
100 gr suiker ( fijne kristal suiker)
115 gr gesmolten boter

1. Verwarm je oven op 180C. Vet je muffinvorm goed in. In een grote kom mixen we de suiker, boter en ei, totdat goed gecombineerd. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder, zout. Mix nu om en om met de melk het boter mengsel met het bloem mengsel.
2. Vul de 12 ingevette muffinbakjes van de bakvorm 2/3 vol. Geen papierenbakjes gebruiken. Bak ze in 20-25 minuten af, totdat ze goudbruin zijn.
3. Combineer de suiker en de kaneel in een kom, smelt de boter.
4. Als de Muffins warm uit de oven komen dippen we ze meteen in de boter en daarna even door de kaneel/suiker rollen. Alleen de bovenkant of de hele muffin kan ook.
5. Serveer warm met een glas melk b.v. Dit recept leent zich ook voor mini-muffins.


                                                                       Yummie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire

Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes. Nodig: 2 cakeblikken 45 gr Havermout 1/4 thee...