dinsdag 24 januari 2017

Snel en makkelijk Sodabrood


Ik had zin in een vers brood voor bij de lunch, dus stuitte ik op dit recept. Het heet soda brood omdat het met baksoda in plaats van gist wordt gebakken. En lekker met karnemelk. Gooi er eens wat Chedderkaas, uitjes of olijven doorheen. Lekker variabel dit broodje én zo op tafel.

Nodig:
500 gr witte patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat) (Zuiveringszout)
1 theelepel zout
400 ml karnemelk

1. Verwarm je oven op 200C. Doe wat bakpapier op je bakplaat.
2. Doe al de droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en roer met je handen om en om. Voeg de karnemelk toe en roer om. Doe dit plakkerige deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm hier een bal van. Even iets plat maken maar niet te plat.
3. Leg de bal op je bakplaat. Snij het brood bijna in vier stukken maar snij niet te diep en door het brood.
4. Strooi er wat bloem overheen en bak het brood in 30 minuten af. Of het gaar is kun je horen door op de onderkant te kloppen. Het moet hol klinken.
5. Af laten koelen op je cakerooster.
6. Eet het brood op de dag dat het is gebakken. Het brood kan goed worden ingevroren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...