vrijdag 6 januari 2017

Sinaasappel, Siroop en Glazuur Cakes


Dit recept is voor 2 cakes. 1 voor jezelf en 1 om weg te geven. Verpak hem dan in bakpapier met een mooie strik erom heen.

Nodig voor de Cakes:
420 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel baksoda
1 theelepel zout
60 ml verse sinaasappelsap
180 ml karnemelk op kamer temperatuur
1 theelepel vanille extract
225 gr ongezouten zachte boter
400 gr witte basterd suiker
5 grote eieren op kamer temperatuur
De rasp van 4 á 5 geraspte sinaasappels

Voor de siroop:
100 gr suiker
125 ml verse sinaasappelsap

Voor het glazuur:
400 gr gezeefde poedersuiker
2 tot 4 eetlepels vers sinaasappelsap

Doen:
1. spray en beleg de cakeblikken met bakpapier. Verwarm je oven op 180C.
2. In een medium kom mengen we de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Zet de kom aan de kant.
3. In een kleine kom mengen we het sap, de melk en de vanille. Zet weg.
4. In een grote kom of de kom van je standmixer crémen we 5 minuten de boter met de suiker. Hou de mixer op een medium snelheid en vooeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg de sinaasrasp toe. Schraap even langs de kant van de kom.
5. Voeg om en om het bloem mengsel en de karnemelkmix toe. Eindig met de bloem. Mix totdat alles goed is gecombineerd. Verdeel het beslag over de 2 bakblikken en bak ze in 40-45 minuten af of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
De Siroop:
1. Tijdens het bakken maak je de siroop. In een klein pannetje doe je de sinaasappelsap en de suiker en kook dit een beetje in totdat de suiker is opgelost. Als de cakes uit de oven komen scheutig met een silliconen kwast insmeren. Laat de cakes 10 minuten in de bakvorm afkoelen, ondertussen lekker met de siroop erover heen. Zet de cakes op een cakerooster om volledig af te koelen en smeer ze nog eens geheel, ook de zijkanten, met de siroop.

2. Het glazuur: Maak de glazuur door 2 eetlepls sap toe te voegen aan de poedersuiker. Roer totdat het glad is, af en toe een theelepel meer sap toevoegend dat de juiste dikte. Giet het glazuur voor de helft over de cakes. Wacht dan een half uurtje en doe dit nogmaals.

Lekkere dikke plakken snijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...