maandag 30 januari 2017

Simpele Kokos Cake uit Ohio



Nodig:
115 gr zachte boter
200 gr witte basterd suiker
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract of als je het kunt vinden: 1 theelepel coconut extract
280 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
180 ml melk
100 gr gemalen kokos (Conimex)

1. In een grote kom mixen we de boter en de suiker tot een créme. Doe 1 voor 1 de eieren erbij, goed mixen. Doe de extract erbij en mix om. Combineer de bloem, bakpoeder en het zout. Doe dit langzaam om en om met de melk bijelkaar.
Roer de kokos er door.

2. Giet het in je cakeblik dat is ingesprayed en voorzien van bakpapier. Schraap je kom leeg. Bak de cake in 1 uur in je voorverwarmde oven van 175-180C. ( Ken je oven). Als je satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake iets afkoelen in je bakvorm en zet hem dan op je cakerooster om helemaal af te koelen.

3. Versier naar hartelust of eet hem zo op. Een lekkere plak met een heerlijk kop thee. (Of koffie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire

Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes. Nodig: 2 cakeblikken 45 gr Havermout 1/4 thee...