dinsdag 10 januari 2017

Appel-Wortel Cake met Pecan Caramel Saus

Vandaag een grote taart uit de USA Georgia. Ik heb mijn Bundt bakvorm maar weer eens uit de kast getrokken.
Je bent even bezig (3 uur ongeveer) maar dan heb je ook wat. Voor 12 personen:

Ingrediënten:
250 gr Mascarpone of Philadelphia
50 gr suiker
1 groot ei

Cake:
350 gr witte basterd suiker
250 ml Koolzaadolie
3 grote eieren
280 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel zout
1/4 theelepel baksoda
230 gr Ongeveer 2 flinke of 3 gewone Goudreinetten in blokjes gesneden
55 gr geraspte wortel
50 gr geroosterde pecan nootjes in stukjes gehakt

Voor de caramel saus:
100 gr licht bruine basterd suiker
57 gr boter
2 eetlepels melk
80 gr poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
30 gr geroosterde in stukjes gehakte pecan nootjes

1. Rooster en hak de pecan nootjes in stukjes.  Verwarm je oven voor op 180C. Vet je Bundt bakvorm in en bebloem hem daarna. (Vergeet de kleine hoekjes niet).
 In een kleine kom mengen we de mascarpone en de suiker tot het glad is. Voeg het ei toe en mix goed om. Zet weg.
2. Voor de cake mengen we in een grote kom de suiker, olie en eieren. In een andere kom mengen we bloem, bakpoeder en baksoda, kaneel en zout. Mix dit langzaam door het oliemengsel. Totdat alles goed is gecombineerd. Roer de appels, wortel en de pecan nootjes doorheen.
3. Giet nu de helft van het beslag in je bakvorm. Daar bovenop gieten we voorzichtig het mascarpone beslag, daarna de rest van het appelbeslag. Bak het geheel af in zo'n 50-60 minuten, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. (Niet in een appel prikken). Laat de cake 15 minuten in de bakvorm afkoelen, daarna op je cakerooster.
4. Voor de saus combineren we de suiker, boter en melk in een sauspan. Breng het aan de kook. Kook en roer 1 minuut door. Voeg dan de poedersuiker en de extract er aan toe. Roer even om en giet het dan voorzichtig over je afgekoelde cake. Strooi daar de Pecan nootjes overheen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...