zondag 8 januari 2017

Vanille Zig Zag Koekjes


Makkelijke koekjes voor bij de thee (of koffie).
Dit recept is genoeg voor ongeveer 30 koekjes.
Je hebt een koekjes steker nodig van ongeveer 7,5 cm en (ingevette) bak/koekjesplaten.

Nodig:
115 gr boter
135 gr licht bruine basterd suiker
1 ei
2 theelepels vanille extract
280 gr gezeefde patent bloem
1/2 theelepel baking soda

Voor de chocolade strepen:
65 gr chocolade (puur)
14 gr boter

Verwarm je oven voor op 175C. In een kom mengen we de boter, de suiker, ei en vanille tot een créme.
Meng de bloem en de baksoda en voeg dit bij het suikermengsel.
Op een met bloem bestoven werkblad rollen we het tot een, met de hand gekneden bal, uit tot een dikte van ongeveer een halve cm. Liefst nog iets dunner, maar niet te dun. Met je koekjes steker constant in je bloem gedoopt steek je de koekjes uit.
Leg ze dan op je bakplaat met genoeg tussenruimte (2-3 cm). Bak ze 9-10 minuten totdat de randjes goudbruin zijn. (ken je oven). Haal ze van de bakplaat en leg ze voorzichtig op een cakerooster om volledig af te koelen.

Chocolade strepen: Smelt chocolade en boter in een klein pannetje op een lage temperatuur. Laat afkoelen tot kamer temperatuur. Zet het cakerooster op een vel bakpapier. Probeer nu een zig zag beweging met een lepel met chocolade over de koekjes te krijgen.
Laat  de chocolade nu hard worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...