donderdag 12 januari 2017

Duitse Boter Bundt Cake uit New York


Voor 16 personen, deze heerlijke boter cake.

Nodig:
Een bakvorm met een tuit erin. (Bundt bakvorm)

6 eieren gescheiden
230 gr zachte boter
400 gr witte basterd suiker
1 eetlepel citroen rasp
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel amandel extract
210 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel Kardemom poeder
6 eetlepels melk
2 eetlepels poedersuiker

1. Doe de eiwitten in een schone ruime glazen kom. Doe de eidooiers in een andere kom. Zet 30 minuten weg.
Beboter ruim en bestuif de Bundt bakvorm met bloem en vergeet de hoekjes niet!
2. In een grote kom mixen we de boter en de suiker tot een créme en voegen we 1 voor 1 de eierdooiers toe. Mix goed na elke toevoeging. Doe de citroenrasp en de extracten erbij. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder, zout en kardemom. Voeg dit om en om met de melk bij het créme mengsel. Meng goed na elke toevoeging.
3. Met schone mixers mixen we de eiwitten tot pieken en lepelen we dit door het beslag. We werken van binnen naar buiten totdat alles goed is gecombineerd.
4. Giet het beslag in je Bundt bakvorm en bak de cake in 60-65 minuten gaar op 180C, Of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake zeker 10 minuten in de Bundt bakvorm afkoelen. Draai hem dan om op je cakerooster en bestrooi met bakpoeder. Snij hem in lekkere dikke plakken!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...